Pozadina meča sa Engleskom: Rasističke uvrede dio plana da se meč sa Kosovom igra pred praznim tribinama?

3

Rasističke uvrede na račun trojice reprezentativca Engleske, kako se sumnja, iscenirane su po scenariju pojedinih pripadnika bezbjednosnih službi, kako bi se sledeća utakmica reprezentacije Crne Gore sa Kosovom igrala bez prisustva navijača, saznaje Borba od dobro obaviještenog izvora.

Evropska fudbalska unija otvorila je istragu protiv Fudbalskog saveza Crne Gore povodom optužbi da su navijači u Podgorici na rasnoj osnovi vređali Rahima Sterlinga, Kaluma Hadsona Odoija i Denija Rouza.

Kako saznajemo, biće ispitano da li je sve to bio unaprijed pripremljen scenario, kako bi se izbjegle tenzije koje bi uslijedile tokom organizovanja meča sa Kosovom koji je po rasporedu u junu ove godine.

Kako je objavila UEFA, rezultati istrage i moguće kazne biće poznate 16. maja za kada je zakazan sastanak disciplinskih organa u Nionu, što je skoro mjesec dana prije najavljenog meča sa Kosovom.

“UEFA bi mogla da kazni FSCG jednim mečom igranja pred praznim tribinama, što znači da navijača ne bi bilo na utakmici sa Kosovom. Inače, taj meč nosi ooseban naboj i rizik, bio bi svakako proglašen utakmicom visokog rizika, pa ta kazna UEFA bi dobrodošla. Nije isključeno da su zbog toga, krenuli rasistički povici, jer, sjetićemo se, u Podgorici su gostovale mnoge reprezentacije, u raznim sportovima, koji imaju tamnopute igrače i nikad nije bilo problema bilo koje vrste”, pojašnjava naš sagovornik koji je upućen u ovu problematiku.

Danima pred utakmicu, kako saznajemo, šuškalo se o nekom ovakvom scenariju.

Za FSCG je najbolje da se protiv Kosova igra pred praznim tribinama, jer bi pola stadiona skandiralo Kosovo je Srbija, ali i da se izbjegnu provokacije od strane njihovih navijača i igrača što bi moglo izazvati nerede da su navijači prisutni.

3 Comments
  1. Zeka komentariše

    Bolje je da igramo bez publike protiv Kosova jer ce vise Kosovskih biti na stadion.

  2. Reg komentariše

    Ima logike.

  3. Istina komentariše

    E koja nesrece ljudi, ko da je zona sumraka. Cus Kosovo ima fudbalski tim? Pa ne bi trebali Crnogorci ni da izadju na teren da igraju protiv tih terorista i otimaca tudje zemlje! Nego sto god je cojsko u Crnoj Gori je Srpsko. Ovi Montenegrini nemaju ni obraz ni moral ni cast. A o istoriji znaju taman i koliko Boskovic i Darmanovic. Dakle nula! Ne treba doc na tu utakmicu, il treba doc sa transpoarentima KOSOVO JE SRBIJA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.