Povratak NBA igrača: Đorđević okuplja najjači tim Srbije

0

Izjava Nikole Jokića da Aleksandar Đorđević “ne računa” na njega zbog situacije sa Denverom i potpisivanjem novog ugovora otvorila je logičnu diskusiju – s kakvim snagama će Srbija ući u poslednje dvije utakmice prve faze kvalifikacija za Svjetski kup u Kini naredne godine? Prema saznanjima MOZZART Sporta odgovor je – Orlovi na megdan Gruziji i u susret sa Nemačkom ulazi s najjačim mogućim sastavom.
To znači da selektor Srbije u planu ima i zvaće igrače iz NBA, Evrolige, ali i one koji su odigrali dosadašnji tok kvalifikacija. Od Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića, preko Nikole Kalinića, Marka Gudurića, Dragana Milosavljevića, Nemanje Nedovića, Nikole Milutinova, povratnika Vladimira Lučića i Stefana Jovića, kojih nije bilo prethodnih mjeseci zbog povreda, potencijalnih kandidata Luke Mitrovića i Dejana Muslija, do Miroslava Raduljice, Marka Simonovića, Stefana Birčevića, Ivana Paunića, Dejana Todorovića, Stevana Jelovca i ostalih.
Iz te, prilično brojne grupe asova koji će se naći u kombinaciji za konačni tim, ali i jedne mlade grupe igrača na koje se računa u budućnosti, Đorđević želi da izvuče maksimum. Da okupi ono najbolje i da s njima odradi reprezentativne termine u junu i julu, odnosno u septembru, kada počinje druga runda predigre za Mundobasket.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.