Povoljni uslovi za vožnju

0

U Crnoj Gori jutros se na većini puteva saobraća uz povoljne vemenske uslove za vožnju, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su duž klisura i usjeka mogući nailasci na sitnije odrone.

Iz AMSCG vozačima su savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Oni su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

– Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice, na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima – kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini gume je četiri milimetra. Navodi se da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dijelu puta Nikšić-Kuside, zbog radova saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu Plužine – Nikšić – Danilovgrad, na dijelu puta Jasenovo Polje – Nikšić, saobraćaj je zbog radova obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Iz AMSCG su kazali da će zbog radova u okviru rekonstrukcije tog puta, dionice od supermarketa Voli do Bajičke crkve, II faza Bajička ulica, saobraćaj biti privremeno obustavljen za sva vozila, od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Kako su naveli, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje, od 23 do pet sati, zbog radova na rasvjeti u tunelu Budoš na magistralnom putu M-3 Nikšić –Danilovgrad.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš, saobraćaj će se od 22 do šest sati odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila u zoni radova.

Iz AMSCG su apelovali na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oni su kazali da se odobrava postavljanje privremene saobraćajne signalizacije i opreme za vrijeme rekonstrukcije potpornog zida na magistralnom putu Sutomore –Bar, kao i promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje na mjestu radova.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.