Mladen Mikijelj

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde održan Dan otvorenih vrata u TC Big fashion

0

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada, povodom Svjetskog dana socijalne pravde, upriličio je danas u TC Big fashion Dan otvorenih vrata, gdje su posjetiocima pružene informacije bitne za ostvarivanje raznih prava, u nadležnosti ovog organa Glavnog grada Podgorice.

“Zahvaljujemo sugrađanima i sugrađankama na interesovanju. Zadovoljni smo posjetom našim štandovima, a nadamo se da su i posjetioci pruženim informacijama. Najviše je bilo pitanja kako ostvariti jednokratnu novčanu pomoć, pomoć i njegu u kući, besplatni obrok u narodnoj kuhinji, kao i šta sve treba od dokumentacije za senior karticu,” poručili su iz Sekretarijata za socijalno staranje.

Ovom prilikom svi zainteresovani su mogli čuti nešto više o poklon paketima za novorođeno dijete, pomoći za kupovinu školskog pribora, podršci beskućnicima, izdavanju radnih i volonterskih knjižica, besplatnom odmoru i rekreaciji, stanovanju uz podršku, podršci za podstanare, davanju stanova u zakup licima u stanju socijalne potrebe, boračkoj zaštiti i zaštiti civilnih invalida rata, kao i o uslugama koje Sekratarijat ostvaruje posredstvom partnera iz civilnog sektora: podrška za život u zajednici za osobe sa invaliditetom, mobilni timovi – medijacija u zajednici za osobe sa invaliditetom, pristupačan prevoz od vrata do vrata za OSI, videći pratioci za osobe sa oštećenjem vida.

„Predstavljen je i rad Kancelarije za rodnu ravnopravnost, Kancelarije za Rome i Egipćane, Kancelarije za LGBTIQ lica i Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti. Sugrađanima i sugrađankama je podijeljen je i promotivni materijal, kao i testovi za otkrivanje prisustva narkotika u tijelu“, saopštili su iz Glavnog grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.