Potvrđuju se navodi insajdera Dejana Lakića: Lisice spremne za službenike Poreske uprave!

Potvrđuju se navodi insajdera Dejana Lakića: Lisice spremne za službenike Poreske uprave!

Specijalno državno tužilaštvo privodi kraju istragu u Poreskoj upravi i očekuje se hapšenje nekoliko službenika, otkriva Borba.

Specijalni tim već dvadesetak dana češlja dokumentaciju o poslovanju Porrske uprave.

Akcija je pokrenuta nakon javnih nastupa insajdera Dejana Lakića koji je optužio tu ustanovu i njene čelne ljude za pranje novca i utaju poreza.

“Istraga se privodi kraju, a operativni podaci ukazuju na osnovanost sumnje da su neki službenici Poreske uprave zloupotrijebili službeni položaj. Ne bismo još uvijek o konkretnim imenima, javnost će uskoro biti obaviještena o ovom predmetu”, potvrdio nam je izvor iz SDT-a.

Par dana nakon što su istražitelji ušli u Poresku upravu, Stanislava Beba Martinović se povukla sa funkcije.

Dosadašnji direktor Miomir M. Mugoša i njegova pomoćnica Stanislava Martinović već duže vrijeme su u žiži javnosti jer ih je Podgoričanin Dejan Lakić, koji je nedavno uhapšen u Beogradu, optuživao za niz malverzacija i milionsku pronevjeru. Po njegovim informacijama koje su objavljene tokom afera „Klap“ i „Vardar“ bivši direktor Poreske uprave bio je umiješan u sumnjive poslove oko utaje poreza u visini od čak 300 miliona evra.

-Mugoša je glavni je za utaju i pranje novca u aferama „Vardar“ i „Klap“. Ja tebe neću tužiti jer si ništavilo lažavo, lopovsko, već ću te smjestiti u Spuž, gde ti je i mjesto. I sa mnom posle 20 godina poznanstva, ni ti, ni taj CDM Boris Darmanović ne možete se ponašati kao državnici, već ćutite. Vi dajete instrukcije za šemu za realizacije građevinarima i medijima kako da peru novac. I državu kradete, ko i kako može uplatiti, a kako da ide vama vaš procenat“, rekao je Lakić nedavno za naš portal.

On dalje navodi, da je dugi niz godina štitio Mugošu, ali da sada želi da otkrije istinu, odnosno da objelodani koga je direktor Poreske uprave „reketirao“. Takođe, navodi da Mugoša govori neistinu, kada kaže da nije učestvovao u aferama „Klap“ i Vardar“.

Borba saznaje u SDT-u: Pokrenuta istraga protiv više službenika Poreske uprave zbog malverzacija!

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *