Potvrđeno pisanje Borbe: Zakono slobodi vjeroispovijesti odlažu za jesen

0

Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica neće biti u Skupštinskoj proceduri do kraja jula, kazala je generalna direktorica Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Žana Filipović.

Filipović je agenciji MINA rekla da će do kraja jula i početkom septembra Vlada opet obaviti konsultacije sa vjerskim zajednicama.

„Vlada će nastaviti dijalog sa vjerskim zajednicama, jer smatramo da je bitno da se postigne široki konsenzus o ovom pitanju u Skupštini Crne Gore“, navela je Filipović.

Upitana da li je Vlada završila usaglašavanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti sa preporukama Venecijanske komisije, Filipović je odgovorila da se one ne odnose na neke krupne izmjene.

„Iako u preporukama Venecijanske komisije nema suštinskih i krupnih promjena, ipak želimo da čujemo još sugestija koje bi mogle dodatno da unaprijede tekst zakona“, kazala je ona.

Prema mišljenju Venecijanske komisije, predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.