Potvrđeno pisanje “BORBE”: U Crnu Goru stiglo 30.000 vakcina Sinofarm

1

U Crnu Goru je stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm, što je i “BORBA” juče najavila.

Vakcine su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Upućujući veliku zahvalnost narodu Kine i zadovoljstvo što su danas kineske vakcine Sinofarm iz donacie NR Kine stigle u Crnu Goru, ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović je izrazila očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala sve građane da se odazovu vakcinaciji.

– Vjerujem da će broj vakcinianih biti onakav kakav očekujemo. Koristm još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mjere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja  svih građana Crne Gore, poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Ona je još jednom iskazala veliku zahvalnost i radost zbog dolaska kineskih vakcina u našu državu.

– Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dvije države, zato želim da se u ime kompletene Vlade, premijera i u ime Ministarstva zdravlja i svoje lično ime još jednom zahvalim Narodnoj Republici Kini, predsjedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekseleniciji, kazala je ministarka zdravlja.

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin izrazio je zadovoljstvo što svedoči dolasku 30 000 doza kinsekih vakcina, koje je njegova zemlja donirala Crnoj Gori.

– Crna Gora je među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori. Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19. Vjerujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije i što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada, poručio je kineski amabasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada, dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju.

1 Comment
  1. kuca komentariše

    Sprdnja sa tom kolicinom mozemo samo DPS vakcinisati.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.