Potvrđeno pisanje Borbe: Smijenjen Miomir M. Mugoša!

Potvrđeno pisanje Borbe: Smijenjen Miomir M. Mugoša!

Vlada Crne Gore smijenila je Miomira M. Mugošu sa mjesta direktora Poreske uprave, potvrđeno je Borbi.

Naš portal je prvi objavio da će Mugoša biti smijenjen. Borba je prva objavila da će Mugoša biti smijenjen, nakon teških optužbi koje je na njegov račun iznio insajder Dejan Lakić.

Dosadašnji direktor Miomir M. Mugoša i njegova pomoćnica Stanislava Martinović već duže vrijeme su u žiži javnosti jer ih je Podgoričanin Dejan Lakić, koji je nedavno uhapšen u Beogradu, optuživao za niz malverzacija i milionsku pronevjeru. Po njegovim informacijama koje su objavljene tokom afera „Klap“ i „Vardar“ bivši direktor Poreske uprave bio je umiješan u sumnjive poslove oko utaje poreza u visini od čak 300 miliona evra.

-Mugoša je glavni je za utaju i pranje novca u aferama „Vardar“ i „Klap“. Ja tebe neću tužiti jer si ništavilo lažavo, lopovsko, već ću te smjestiti u Spuž, gde ti je i mjesto. I sa mnom posle 20 godina poznanstva, ni ti, ni taj CDM Boris Darmanović ne možete se ponašati kao državnici, već ćutite. Vi dajete instrukcije za šemu za realizacije građevinarima i medijima kako da peru novac. I državu kradete, ko i kako može uplatiti, a kako da ide vama vaš procenat“, rekao je Lakić nedavno za naš portal.

On dalje navodi, da je dugi niz godina štitio Mugošu, ali da sada želi da otkrije istinu, odnosno da objelodani koga je direktor Poreske uprave „reketirao“. Takođe, navodi da Mugoša govori neistinu, kada kaže da nije učestvovao u aferama „Klap“ i Vardar“.

„Lažeš da sa Asanovićem i Toćom Milićem nisi švercovao cigarete, otimao zemlju i stavljao na druga imena. Lažeš da nisi aferama „Vardar“ i „Klap“ ti upravljao preko Stanislava Martinovića i da nisi odobrio povraćaj PDV-a. Iskoristio si Petričeviće i Jokića. Lažeš da Poresku, što prebacuješ na Starom aerodromu u Kroling zgrade, nisi oteo Aćimiću. Nije istina da nisam plaćao PDV i doprinose. Pokaži papir od tvog inspektora Guberinića koji mi je 7 dana bio u kontrolu. Pokaži papire i od pokojnog Grebovića, ti si naredio da se uništava dokumentacija i na stečajeve u Privredni sud nisi dozvoljavao da se pojavi Poreska. Ti si odgovoran za sve, kaži koliko si puta pokojnog Milenka Mugošu poslao da mu moram dati novac. Tražio si da zaposlim samo DPS ljude, koliko si tražio za finansiranje Mladost Lješkopolje. Lažeš za poslovni preko Morače. Za isti si ti Kolareviću odredio paušalno porez, da bi ga kasnije Vuković uzeo bez para. I nije istina da lokal sa Gogićem kod stadiona nije tvoj. Lažes da, „End One“ lokal nije tvoj ja, sam ti ga brendirao“, rekao je Lakić.

U Vladi su smjenu Mugoše objasnili ukidanjem navedenog radnog mjesta donošenjem novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Poreske uprave.

-Ipak, Mugoša će ostati vršilac dužnosti direktora i to najduže šest mjeseci do kada je rok za izbor novog rukovodica Poreskom upravom, pojašnjavaju u Vladi.

Insajder Dejan Lakić dobio prvu bitku: Smijenjana Beba Martinović, sledeći je Miomir M. Mugoša!

Related posts

8 Comments

  1. Titigrad

    To sto se donjogoricki bulevar pomjerao zbog njegovih skalamerija i zastidja na ulazu u Podgoricu, koje on rentira, nikom nista !

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *