Potvrđeno pisanje Borbe o akciji MUP-a Srbije: Mrvaljević prao novac za vođe “škaljarskog klana”

0

Crnogorski državljanin Zoran Mrvaljević (42) koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas će biti priveden na saslušanje, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Tanjug prenosi pisanje medija da ga je policija označila kao osobu koja za račun vođa škaljarskog klana ulaže prljav novac u legalne tokove, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata.

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da mu se odredi pritvor. Drugoj osobi koja je juče bila privedena nije određeno zadržavanje od 48 sati i biće procesuirana u redovnom postupku.

Ranije uhapšena J.P. (38), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, se tereti da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijske dokumente.

On je osumnjičen da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine. U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje se sumnja da su učestvovale u ovim krivičnim djelima.

Da podsjetimo, u junu su uhapšeni policijska službenica J.P. zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N.B. (40) i crnogorski državljanin Marjan Vujačić (33) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Mrvaljević je crnogorskim istražiteljima poznat kao pripadnik škaljarskog klana. On je ranjen prije četiri godine kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.