Potvrđeno pisanje Borbe: Još jedan pomorac iz Kotora uhapšen zbog šverca kokaina

0

Američki istražitelji su u nastavku istrage o zapljeni oko 18 tona kokaina na brodu MSC Gajan uhapsili još jednog člana posade iz Crne Gore. Identitet nije zvanično saopšten, a riječ je o još jednom Kotoraninu.

Borba je prije par dana ekskluzivno objavila da se traga za još dvojicom pomoraca iz Kotora.

Njegovo hapšenje uslijedilo je nakon niza vještačenja i saslušanja preostalih osumnjičenih, među kojima je većina državljana Crne Gore.

Odmah po pronalaženju droge na brodu uhapšen je Budvanin Ivan Đurašević kako i Fonofave Tijasaga, koji su radili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Nedugo zatim uhapšena su još četiri člana posade, od kojih trojica iz Crne Gore.

Osumnjičeni, kao i preostali članovi posade koji zasad imaju status svjedoka u ovoj istrazi, ranije su dali iskaze pred nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država. Prema saznanjima Dana, tužilac i sudija su više puta upoređivali njihove izjave i uočili niz kontradiktornosti i nejasnoća. Zbog toga je odlučeno da se sljedećeg ponedjeljka obave dodatna saslušanja.

Iako je nakon prvog pretresa broda utvrđeno da se u kontejnerima plovila nalazi oko 16,5 tona kokaina, nakon nekoliko dana utvrđeno je da je kriminalna grupa ovim brodom pokušala da prokrijumčari 18 tona droge. Droga je zaplijenjena i upućena na vještačenje, a tamošnji istražitelji pokušavaju da utvrde ko je naručio ovu pošiljku vrijednu više od milijardu eura, kao i ko je nabavio narkotike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.