Potvrđena presuda Višeg suda u predmetu Zemljoradničke zadruge „Grahovo“

0

Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je kojom je optuženi Milivoje Živković oslobođen od optužbe da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, optuženi Zdravko Bošković, Danilo Kovačević, Zorka Božović, Dušanka Živković, Ranka Milović i Vasiljka Milović da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja, a optuženi Ljubica Ilić, Krsto Nikolić, Radica Malović, Slobodan Popović i Suzana Bulajić da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, iz razloga što nije dokazano da su izvršili krivična djela koja su im stavljena na teret optužnicom.

“Specijalno državno tužilaštvo i Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore izjavili su žalbe protiv navedene presude koje su odbijene. U toku postupka po žalbi, krivični postupak protiv optuženog Milivoja Živkovića je obustavljen zbog njegove smrti. Prema ocjeni Apelacionog suda Crne Gore prvostepeni sud nije počinio bitne povrede odredaba krivičnog postupka na koje se ukazuje žalbama i o kojima vodi računa po službenoj dužnosti. Prvostepena presuda je po ocjeni ovog suda u svemu jasna i razumljiva, a prvostepeni sud je na osnovu dokaza izvedenih na glavnom pretresu i njihove stvestrane ocjene, kako pojedinačno tako i u njihovoj međusobnoj vezi, dovodeći ih u vezu sa odbranama optuženih, pravilno utvrdio odlučne činjenice na kojima je zasnovao svoje zaključke da nije dokazano da su optuženi izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret”, navedebo je u saopštenju Apelacionog suda.

Apelacioni sud smatra da je pravilan zaključak prvostepenog suda da tokom postupka nije dokazano da je prodata državna imovina i da je nastupila šteta za državu, pa samim tim ni imovinska korist za privredno društvo “Grahovo Medical center” doo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.