Potvrđena optužnica za ubistvo Ljiljane Simić: Ubili iz koristoljublja

0

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Pod gorici potvrdilo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića, koji se terete za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić, piše Dan.

Prema optužnici, Marić i Delić su na podmukao način i iz koristoljublja počinili teško ubistvo.

Zajedno su došli iz Herceg Novog do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru gdje je stanovala Simić.

“Marić je žrtvu namamio da sa njim izađe da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vrijeme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Ljiljane Simić. Nakon toga su se odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog, gdje se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrin, gdje je i zaustavio vozilo”, piše u optužnici.

Kako se dalje navodi u optužnici, nakon toga su se obojica uputila prema pješačkom prelazu preko obližnje livade, gdje je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mjestu i da pazi da neko ne naiđe.

“Potom je Marić počeo da se raspravlja sa Simić, govoreći joj da je kurva i drolja. Oborio ju je na zemlju i nogama joj pritisnuo grudni koš, a zatim je objema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca, usled kojih je nastupila smrt”, piše u optužnici.

Nakon zločina, kako piše u optužnici, Deliću je obećao nagradu između 4.000 ili 5.000 eura, koju bi mu isplatio od prodaje stana ubijene.

“Napustili su lice mjesta i uputili se u stan Ljiljane Simić. Marić je nakon ubistva prisvojio vozilo „nisan“ vrijedno 11.208 eura, koje je prodao za 1.500 eura. Kada je prodao vozilo, 11. septembra, napustio je Crnu Goru i pobjegao u Bosnu i Hercegovinu”, navodi se u optužnici.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem kazao da se osjeća krivim zbog ubistva jer je bio na licu mjesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac da ga ne bi prijavio zbog ubistva.

“Nijesam prilazio mjestu gdje je Marić zadao udarce Ljiljani Simić, već sam stajao sa strane i gledao, malo prema putu, a malo prema njima”, rekao je Delić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.