Potvrđena ekskluzivna informacija Borbe: Istraga protiv Petra Ivanovića zbog pronevjere para iz Abu Dabi fonda!

1

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli su jutros u prostorije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zbog malverzacija oko kredita iz Abu Dabi fonda.

Na ovaj način je potrđeno pisanje Borbe da je bivši ministar poljoprivrede Petar Ivanović, pod istragom.

Istražitelji su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva izuzeli svu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je tom Ministarstvu dodijeljen iz Abu Dabi fonda.

Dokumentacija je izuzeta kako bi se utvrdilo da li je u tom slučaju bilo nezakonitih radnji, odnosno kako bi se provjerilo na koji način je potrošen novac od kredita.

Sporazum sa predstavnicima Abu Dabi fonda potpisali su bivši ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović i predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević.

Ivanović i ekipa su pod sumnjom da su zloupotrijebili novac iz pomenutog fonda koji je bio predviđen za razvoj poljoprivrede i da krediti koji su uzeti nijesu ni vraćeni, odnosno, da nijesu namjenski ni potrošeni.

Pomenuti Fond je trebao da da 50 miliona dolara, ali kada su vidjeli da sve nije po zakonu, odnosno, da se gubi trag za preko 10 miliona dolara koje su povukle neke kompanije iz Crne Gore, uz amin Petra Ivanovića, odlučili su da ostala sredstva povuku.

Istraga je otvorena i u inostranstvu, jer oštećeni nijesu imali povjerenja u domaće pravosuđe. Potvrđeno nam je da je prikupljeno dovoljno dokaza za procesuiranje i da će javnost uskoro o svemu biti obaviještena.

Kako saznajemo, biće zatraženo i saslušanje Ivanovića.

Ministarstvo poljoprivrede je 2015. godine, u saradnji sa Razvojnim fondom Abu Dabija i crnogorskim Investiciono razvojnim fondom (IRF), objavilo javni poziv za kreditiranje razvojnih projekata u poljoprivredi, vrijedan 50 miliona dolara. Uz podršku IRF-a i Razvojnog fonda Abu Dabija, pokrenulo je projekat pod nazivom Podrška Abu Dabija razvoju poljoprivrede Crne Gore (ADMAS), čiji je cilj povećanje standarda proizvodnje i prerade, jačanje konkurentnosti i doprinos održivoj upotrebi prirodnih resursa i poboljšanju životnog standarda u ruralnim oblastima.

Borba ekskluzivno otkriva: Petar Ivanović i četiri biznismena DPS-a pod sumnjom za milionsku pronevjeru!

1 Comment
  1. Hamilton komentariše

    Vrecu perja pod pazuh i odmah sazovi konferenciju za štampu mr.Abu dabi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.