Potvrdio francuski ambasador: Makron stiže u Beograd

0

Francuski predsjednik Emanuel Makron u narednih nekoliko nedelja stiže u posjetu Srbiji, a tačan datum dolaska trebalo bi uskoro da bude poznat, rekao je francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni.

“Veoma naporno radim na dogovorima s Beogradom o novom datumu i nadam se da ću uskoro moći da predložim konkretan termin. Očekujem da do posjete dođe u narednim nedeljama”, rekao je Mondoloni.

On je ponovo naglasio da posjeta, koja je bila planirana prvobitno za početak decembra, nije bila otkazana već odložena.

Makron je zamolio da se posjeta pomjeri zbog unutrašnjih prilika u Francuskoj.

Očekuje se da centralne teme susreta Makrona i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Makrona, osim ekonomije i francuskih investicija, budu i situacija u regionu i pronalaženje rješenja za pitanje Kosova i Metohije, navode “Novosti”.

Mondoloni je rekao da Francuska podržava dijalog Beograda i Prištine, kao i da nema informacija da je bilo ko oročio završetak dijaloga za jun ove godine.

“Što prije se postigne sporazum, to bolje. Tražili smo od Prištine da povuče odluku o taksama na srpsku robu i nadamo se da će se to uskoro desiti”, rekao je ambasador.

(Kurir.rs/Tanjug, Večernje novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.