Potraga za pomagačima Marjana Vujačića (34): DNK tragovi iz štek stanova otkrivaju plaćene ubice “škaljaraca”!

0

DNK tragovi do kojih su došli srpski istražitelji prilikom hapšenja Marjana Vujačića (34), navodnog egzekutora “škaljarskog klana”, vode do ostalih članova te kriminalne grupe, otkriva Borba.

Njemu se na teret stavljaju četiri ubistva, jedno u Srbiji, dva u Crnoj Gori i jedno u Holandiji.

– Iako se Vujačić, za sada, brani ćutanjem, policija i tužilaštvo, ali i podzemlje, shvataju koliko je on bitan. Zbog toga je njegova zaštita glavni zadatak policije. Ukoliko on progovori i poveže sve konce, “škaljarski klan” će se naći u ozbiljnom problemu”, kažu izvori iz istrage.

Policija nastavlja istragu kako radom na terenu i provjerom kontakata uhapšenog Vujačića tako i forenzičkim ispitivanjem dokaza, prije svega zaplijenjenih mobilnih telefona. Izvršena je i serija upada u štek-stanove u kojima se krio Vujačić.

“U tim stanovima su pronađeni DNK uzorci više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa “škaljarskim klanom”, otkriva naš izvor.

Marjan Vujačić uhapšen je u Novom Sadu, saslušan je i određen mu je pritvor do 30 dana. Iako je osumnjičen za seriju zločina, pritvor mu je određen zbog falsifikovanja isprava, a osim njega, uhapšena je i policijska službenica koja mu je sređivala lažnu ličnu kartu.

Istraga se nastavlja i ka mreži Vujačićevih pomagača jer se on, iako na listi “bezbjednosno interesantnih osoba”, nesmetano kretao po regionu i Evropi. Osim policijske službenice iz Novog Sada koja je uhapšena, istražni organi sumnjaju da ima još osoba koje su za dobru novčanu nagradu pomagale Vujačiću da se kreće ispod policijskog radara i godinama ubija za račun “škaljaraca”.

On se tereti za ubistva Jugoslava Cvetanovića, Veska Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori i likvidaciju Gorana Tasića u Holandiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.