Potraga za Mladenom Džidićem: Ubica Branislava Obradovića iz Berana pobjegao iz zatvora!

Potraga za Mladenom Džidićem: Ubica Branislava Obradovića iz Berana pobjegao iz zatvora!

Mladen Džidić (45), koji izdržava 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Branislava Obradovića iz Berana, pobjegao je sa odsluženja zatvorske kazne. On se juče nije vratio s redovnog dopusta u Kaznenopopravni zavoda Mostar.

Džidić je dopust počeo koristiti u ponedjeljak, 7. januara, a u KPZ Mostar trebao se javiti juče do 13 sati, prenosi Avaz.ba.

On je 2012. godine iz zatvora u Zenici prebačen u Mostar.

Branislav Obradović ubijen je u Mostaru polovinom oktobra 2009. godine. Nije tajna, pisali su mediji, ovaj Beranac je na putu iz Švajcarske u Crnu Goru, svratio u Bosnu da preuzme „robu”. Sa sobom je imao 75.000 evra, koji su nakon ubistva nestali.

Takođe nema sumnje da je Obradović u Mostar stigao po preporuci Ljubiše Jevrića, koji je čitav posao planirao i koordinirao iz Beograda. Uz čvrste garancije da je sve sigurno i da je čovjek koji će ga sresti potpuno pouzdan.

„Ja garantujem za njega”, navodno je Jevrić kazao Obradoviću dok ga je ubjeđivao da uđe u taj dil. Morao ga je ubjeđivati jer ga je prije toga dva puta izigrao i uzaludno prošetao, prvo do Španije, a potom i do Italije. Dugovao mu je sto hiljada evra i na taj način je trebalo da se poravnaju. Novac mu, navodno, nikada nije vratio.

Šta je nagnalo Obradovića da prihvati ovu sumnjivu ponudu i krene pod ruku dželatu, ostaće tajna. Angažovao je druga da ga vozi, i iz Švajcarske u Mostar stigao 12. oktobra. Nakon što se smjestio u hotel, odmah je stupio telefonom u vezu sa Džidićem. Telefoni su, govore listinzi, istovremeno radili i s Jevrićem, kao i između Jevrića i Džidića.

„Ljubiša”, bila je lozinka i znak prepoznavanja i upoznavanja Obradovića i Džidića istog dana u kafeu tržnog centra Merkator. Džidić je odmah tražio da vidi novac i Obadović je, po ocjeni policije, napravio naivnu grešku. Pokazao mu je novac i, kako se sumnja, čak dao 500 evra garancije za posao koji je sjutradan trebalo da se obavi.

Od tih petsto evra, potvrdio je jedan od svjedoka, Džidić je naveče kupio pištolj kojim je Obradović ubijen.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *