Potraga za Arsenijem Stanovićem: Sin načelnika policije pretukao, pa masakrirao bogatašicu

0

Kotorska policija raspisala je potragu za Arsenijem Stanovićem zbog osnovane sumnje da je ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu. On je sa njom ranije bio u emotivnoj vezi, a ubistvu je prethodila svađa. Osumnjičeni je sin šefa ispostave granične policije ispostave Aerodrom Tivat Zorana Stanovića. Inspektori su saslušali i njegovog oca koji je dao izjavu u svojstvu građanina. Sumnja se da je Arseniju Stanoviću neko pomogao da pobjegne iz grada, nakon što je počinio zločin.
Policija vjeruje da ima dovoljno dokaza da je Stanović počinilac ovog djela, pa je centrima i odjeljenjima bezbjednosti Crne Gore poslata interna potraga za njim.
Ukrajinska milionerka Anastasija Lašmanova je ubijena sa više uboda nožem po glavi i tijelu, a sumnja se da je motiv likvidacije raskid emotivne veze. Kako se sumnja, Stanović je kritične večeri došao kod bivše djevojke, navodno, da još jednom porazgovaraju i da se raziđu. Međutim, došlo je do svađe, a zatim i fizičkog napada, pa je Stanović u jednom momentu uzeo nož i nanio više povreda po tijelu bivšoj djevojci.
Tata osumnjičenog sumnjičen za šverc
Zorana Stanovića je javno za zloupotrebe i žmurenje na šverc, optuživao i policajac Vesko Knežević, koji je jedno vrijeme sa njim službovao na aerodromu Tivat. Knežević je zbog toga krajem 2011. godine protiv Stanovića podnosio i krivične prijave za navodnu zloupotrebu službenog položaja, nanošenje uvreda i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti. Stanović je, iako policijski funkcioner, tokom 2012 godine prisustvovao promociji DPS-a i prošao je nekažnjeno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.