Potpisan ugovor o saradnji između Eko – Fonda i Prirodnjačkog muzeja Crne Gore

0

Izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević i direktorica JU Prirodnjački muzej Crne Gore, dr Natalija Čađenović potpisali su Memorandum o saradnji, iz kojeg je proistekao i Ugovor o sponzorstvu.

“Ovo predstavlja značajan korak ka unapređenju očuvanja prirodne baštine i edukacije o biodiverzitetu u Crnoj Gori, kojim se postavljaju temelji za dugoročnu saradnju između dvije institucije, omogućavajući realizaciju projekata koji promovišu zaštitu životne sredine i podižu svijest javnosti, posebno među mlađim generacijama. Kroz ovakve inicijative, naglašava se važnost očuvanja ekosistema i prirodnih resursa, čime se doprinosi održivom razvoju i boljem razumijevanju prirodnog svijeta koji nas okružuje”, naveli su u saopštenju.

Prema potpisanom Ugovoru, Eko-fond se obavezao da obezbijedi novčana sredstva u iznosu od 2332,22 evra. Ova sredstva će biti iskorišćena za nabavku laserskog video bima koji će Prirodnjački muzej koristiti za organizovanje tematske izložbe „Ajkule Crne Core“.

Izložba će sadržati preko 20 modela različitih vrsta ajkula i raža koje žive u Jadranskom moru. Ova postavka će omogućiti edukativne radionice koje će djeci približiti biodiverzitet crnogorskog podmorja.

“Ulaganjem u ovakve projekte, Eko-fond ne samo da podržava naučne i kulturne institucije, već i investira u budućnost Crne Gore, stvarajući osnovu za odgovorniji i održiviji pristup zaštiti životne sredine”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.