Potjernica za “škaljarcima”

1

Za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem raspisane su nacionalne potjernice zbog sumnje da su u martu 2016. godine, zajedno sa Milićem Minjom Šakovićem, pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića, piše Pobjeda.

Prije šest dana u podgoričkom hotelu Hilton uhapšen je Šaković, koji je bio sa Dedovićem i Vukotićem kada su pucali na Radonjića i Stupara.

Igor Dedović je u bjekstvu, dok se Jovan Vukotić nalazi u pritvoru u Srbiji, gdje služi kaznu zbog falsifikovanja pasoša. Kako Pobjeda saznaje, u toku je postupak za raspisivanje međunarodne potjernice za Vukotićem i Dedovićem. Prema policijskim evidencijama, Vukotić, Dedović i Šaković slove za bezbjednosno interesantne osobe.

Dedović je vođa škaljarskog klana, a Vukotić i Šaković članovi ove kriminalne grupe. Stupar i Radonjić pripadaju suparničkom klanu kavčanima.

Šakoviću su lisice stavljene dok je sjedio za šankom sa jednim podgoričkim biznismenom. Od njega su oduzeta dva ajfona i jedan kriptovani telefon blekberi. Određen mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela.

Šaković je negirao krivicu i kazao da nije bio u Kotoru kada su ranjeni Stupar i Radonjić. Ispričao je i da ne zna zašto ga povezuju sa Vukotićem i Dedovićem.

Trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

1 Comment
  1. Ljuta komentariše

    Koliko vodja ima taj skaljarski klan?
    Koliko znamo ova trojica spomenutih nisu u vlasti niti su blizu vlasti…niti zive u Splendid pa ni u ovaj u Kotoru…
    ….prije vjerujem priću Jovana Vukotića da su samo željeli da zaštite svoje sugrađane i da spriječe drogu u Kotoru od saricevog i fricovog klana …i tu počinje njihovo stradanje pocev od od korumpiranih policajaca i nekih političara iz vlast (znamo ko je Frica oslobodio zatvora).
    .po meni kao kotoraninu ovo je jedina istina i druge nema niti sam od sugrađana cuo drugu verziju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.