„Potegao je pištolj na Velju, morao sam ga prosut“: Detalji ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića

0

Pripadnici kavačkog klana među kojima su i srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković, prema optužnici koja je protiv njih podignuta u septembru prošle godine, namamili su „škaljarce“ Mileta Radulovića zvanog Kapetan, Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića u kuću u mjestu Stanojevića Rupa gdje su neke mučili i ubili 14. oktobra 2020. godine, a kako se saznaje glavni posrednik je bio „kavčanin“ Ratko Živković Zemo koji se infiltrirao u škaljarski klan, inače kum Mileta Radulovića, koga je prvo odveo u ropstvo, pa u smrt!

Protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Aleksandra Paunovića optužnicu je podiglo Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori.

Adis Spahić, Damir Hodžić
FOTO: SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO CG

Spahić i Hodžić, da podsjetimo, ubijeni su tog 14. oktobra, dok je Kapetan bio u zarobljeništvu kod pripadnika kavačkog klana sve dok 21. decembra 2020. nije ubijen električnim kablovima, pa spaljen na lomači.

– Prema navodima optužnice SDT-a „kavčani“ su mislili da Kapetan zna gdje jedan od saradnika škaljarskog klana, Baranin Alan Kožar, skriva drogu i novac, te su ga držali u životu dva mjeseca kako bi prikupili što više informacija od njega – navodi se u emisiji Sjenke i dodaje:

– Belivuk i Miljković su Kapetana kasnije prevezli u Kotor i predali Slobodanu Kašćelanu, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana. Ubijen je tako što mu je stavljena najlonska kesa na glavu, te je spržen električnim kablovima. Njegovo tijelo prevezeno je na Cetinje gdje je, prema navodima optužnice, spaljen na lomači – otkriveno je u pomenutoj emisiji.

Potegao pištolj na Belivuka

O ubistvima Hodžića i Spahića navodi se da je njih u kuću „kavčanina“ Ratka Živkovića doveo upravo Mile Radulović koji nije znao šta im se tamo sprema, vjerujući u kumovske odnose sa Živkovićem.

Kapetan i Miljković
KAPETAN I MILJKOVIĆFOTO: PRINTSCREEN

– Kapetan je sjeo u auto sa Živkovićem, dok su ih Hodžić i Spahić pratili svojim vozilom. Kad su stigli u kuću Hadžić je ubijen prvi, a kao direktni izvršilac navodi se izvjesni „kavčanin“ Marko Kilibarda koji je, po svemu sudeći, odgovarao visokorangiranom pripadniku ovog klana koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori, Igoru Božoviću – navodi se.

Adis Spahić
ADIS SPAHIĆFOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

U „Skaj“ komunikaciji između Božovića i Kilibarde navodi pucač ga obavještava da je „morao“ odmah da ubije Hodžića dok ga je Veljko Belivuk držao oborenog.

– Ovo je za tebe, potegao je pištolj na Velju, morao sam ga prosut’ – poslao je preko kriptovane komunikacije Kilibarda Božoviću uz fotografije na kojima se vidi Hodžićevo tijelo, a Kapetan i Spahić oboreni na podu u kući vezanih ruku.

Damir Hodžić
DAMIR HODŽIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Spahića su vezali trakom, tukli i mučili, a kasnije ubili hicima iz pištolja. Njihova tijela nikada nisu pronađena, a u optužnici se navodi da su premještana čak i tri puta – navodi se u emisiji „Sjenke“ i dodaje:

– Sumnja se da su tijela Hodžića i Spahića prvo zakopana u jami u danilovgradskom selu na placu koji je u vlasništvu Radoja Zvicera, odakle su iste noći premještena u jamu kod lokalnog seoskog groblja. Odatle su premještena u maju 2021. godine rovokopačem na nepoznatu lokaciju.

O prebacivanju tijela preko kriptovane komunikacije dopilivali su se pripadnici kavačkog klana Darko Prelević i Stevan Kraljević.

Kraljević: Kako su teški bili, što je ono…

Prelević: Nema šta, nema auta, nema tijela, stvari one sa njih sam ja bacio u Moraču.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.