Poštuju li se mjere Vlade dovoljno: Uprkos zabrani navijači se fotografišu, ne nose maske i rukavice, a jedan od njih golim rukama nosio krevete za bolnicu! (FOTO)

2

Ako je vjerovati fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama i pojedinim medijima, tokom opremanja Bemaks arena u Podgorici za smještaj oboljelih od korona virusa, prekršene su određene mjere koje je propisala Vlada Crne Gore.

U opremanju dvorane krevetima učestvovali su pripadnici Vojske i navijači Crne Gore, pa ostaje nejasno ko ih je organizovao, jer oni nijesu regularne jedinice niti vojske niti policije, a Crna Gora je faktički u vanrednom stanju. Naravno, njihov gest da pomognu u teškim momentima, svakako treba pohvaliti, to nije sporno, ali neophodno je da se poštuju mjere koje su propisane.

Razmijemo da se država po prvi put susrijeće sa jednim ovako ozbiljnim problemom, ali treba voditi računa o svim detaljima da bismo što bezbolnije izašli iz ove krize.

I nije nam namjera, da ne budemo pogrešno shvaćeni da upiremo prst u bilo koga, nego samo da dobronamjerno djelujemo da se ubuduće ovakve stvari ne ponavljaju jer one mogu donijeti više štete nego koristi.

Na fotografijama se vidi da pojedina lica čak ne nose zaštitne rukavice, niti maske, iako je to neophodno, već golim rukama nose djelove od kreveta, koji treba da posluže za smještaj oboljelih. Takođe, ako je vjerovati fotografijama, ne drže ni distancu od dva metra kako je to mjerama Vlade propisano. Većina od njih ima maske i zaštitne rukavice, ali je u lancu dovoljan i jedan da ne poštuje propisane mjere pa da čitav posao bude uzaludan.


Takođe, nakon završenog posla, grupa od 20 navijača je pozirala i fotografisala se, iako je zabranjeno okupljanje na javnom mjestu. A na fotografiji se vidi da većina ne nosi ni maske ni zaštitne rukavice. Opet ponavljamo, njihov gest da pomognu je za pohvalu, ali onaj ko ih je angažovao, morao je da ih upozori da su ovakve stvari zabranjene, na osnovu mjera koje je Vlada propisala.

“Zabrana prisustva i zadržavanja više od dva lica zajedno na otvorenom javnom mjestu (trotoari, trgovi, ulice, parkovi, šetališta, plaže i sl.), osim za lica koja obavljaju svoje redovne radne zadatke”, piše u odluci Vlade.

2 Comments
 1. Yox komentariše

  Ma oni su za vladu potrosma roba,sto bi vlada omogucila propisnu opremu za volontere kad moze to da nosi kuci da se djeca igraju.

  10
  1
 2. zelenas komentariše

  Glupani ruka-ruci u ovom trenutku….ne nosi se tako oprema…..

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.