Pošta poziva sindikalne predstavnike na nastavak pregovora

0

Menadžment Pošte Crne Gore uputio je poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora u petak od 14 časova.

– Poziv za nastavak pregovora je realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice. Podsjetimo, tada je rečeno i javno saopšteno da će rukovodstvo Kompanije do 6. oktobra izaći sa prijedlogom o visini povećanja zarada. Iako su predstavnici Jedinstvenog sindikata odmah nakon sastanka odlučili da pozovu zaposlene na „generalni štrajk“, rukovodstvo Kompanije i danas može ponoviti da zahtjeve zaposlenih smatra razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada zaposlenima biti, naravno, u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema – stoji u saopštenju Pošte.

Iz Pošte ponavljaju da ne odobravaju način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjetiti da je Inspekcija rada ukazala da nisu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka.

– Zahtjev Nove sindikalne organizacije je povećanje zarada za 20 odsto svim zaposlenima, dok je zahtjev Jedinstvenog sindikata povećanje zarada 30 odsto zaposlenima koji ne čine menadžment – zaključuju iz Pošte,

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.