“Posle Minhena ću moći bolje da procijenim dalje korake Prištine i međunarodne zajednice”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je učešće na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji u četvrtak i petak od velikog značaja za Srbiju, jer će moći bolje da procijeni šta su dalji koraci prištinske vlade i međunarodne zajednice.

– Očekuje me prvo susret sa (specijalnim izaslanikom predsjednika SAD Ričardom) Grenelom, potpisivanje sporazuma oko voznog sporazuma, ako to uspijemo da dogovorimo do kraja i to bismo išli preko Merdara, Kuršumlija-Merdare-Priština, što je mnogo važno za naš narod koji živi u Gračanici i na čitavom Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić za Sputnjik.

Vučić je dodao će na jednom panelu u Minhenu na kome će učestvovati, biti prisutan i premijer Kosova Aljbin Kurti, pa će vidjeti kakva će atmosfera biti i kako će to izgledati.

– Ne mislim da će biti dostupno za javnost, ali sam ću, čini mi se, bolje moći da ocijenim u kom smjeru mogu dalje da teku razgovori. Zato je taj boravak u Minhenu od velikog značaja za nas, jer ćemo bolje moći da procijenimo šta su dalji koraci prištinske vlade, šta su koraci Njemaca, Amerikanaca i svih ostalih u međunarodnoj zajednici – objasnio je Vučić.

On je dodao da će u Minhenu imati mnogo važnih sastanaka sa njemačkim poslanicima, američkim senatorima, američkim kongresmenima, predsjednicima vlada.

Kako je naveo, u martu će se vidjeti i sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da je dogovoren tačan datum, ali da još ne može da ga saopšti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.