Poslanik SNS-a o neredima na derbiju: U haos umiješana i ANB

0

Analizirajući ono što se desilo na nedavnom derbiju Partizan – Crvena zvezda, visoki funkcioner SNS-a i član Odbora za bezbjednost Skupštine Srbije Vladimir Đukanović, optužio je za ovaj događaj, između ostalog, crnogorsku Agenciju za nacionalnu bezbjednost.
„U ovome je veoma aktivno učestvovala hrvatska obaveštajna služba i crnogorska obaveštajna služba“, kazao je on, ističući da je evidentno da su ljudi koji su izazvali haos plaćeni da to učine.
Dodaje da je, prema njegovim saznanjima, moguće da je u svemu učestvovala i makedonska obavještajna služba, dok je, ponavlja, za hrvatsku i crnogorsku siguran „jedan kroz jedan“.
Ono što je činjenica, prema njegovom mišljenju, jeste da su vinovnici događaja bili apsolutno uniformisani, da im je „neko sašio dukserice sa fantomkama i poslao ih na tribinu da izazovu haos, odnosno platio im da to učine“.
Ako se ispostavi da su hrvatska i crnogorska tajna služba učestvovale u ovome, Srbija će, kaže on, morati da reaguje na drugačiji način.
Dodaje da su „komšije imale cilj da izazovu haos u Srbiji“, i to u saradnji sa nekim drugim stranim službama, posebno zapadnim.
„Usuđujem se da kažem da je ovo bio pokušaj državnog udara„, zaključuje Đukanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.