Poslanik ruske Dume: Mandić i Knežević osuđeni na osnovu lažnih dokaza

0

Predsjednik stranke Rodina, poslanik Državne dume Aleksej Žuravljov, osvrnuo se na presudu Višeg suda Crne Gore organizatorima takozvanog puča iz 2016. godine, uključujući dva ruska državljana i lidere opozicionog Demokratskog fronta, Andriju Mandića i Milana Kneževića.

Na svojoj Fejsbuk stranici Žuravljov je rekao da su „osuđeni na zatvorske kazne na osnovu izmišljenih optužbi.“

„U stvari, oni su predmet političkog progona zbog nastojanja da se uspostavi civilizovani dijalog između Crne Gore i Rusije i zbog otpora uticaju NATO saveza na dešavanja u svojoj zemlji“, dodao je političar.

On smatra da su takve represije neprihvatljive za pravnu evropsku državu, za kakvu se Crna Gora izdaje. „Ovakvim postupcima vlasti ove balkanske zemlje nanose ogromnu štetu vlastitoj reputaciji, ali i izuzetno komplikuju odnose s Rusijom. Međutim, odnosi između naših naroda i država neizbježno će se razvijati uprkos postojećim vještačkim preprekama. To je predodređeno geopolitičkim, kulturnim i civilizacijskim uslovima, samom istoriji “, sažeo je Žuravljov.

Skrinšot sa sajta partije Rodina
Ranije je odluku crnogorskog suda komentirao Fjodor Birukov, član Predsjedništva stranke Rodina, direktor Instituta za slobodu, koji je izjavio da je “glavni problem to što nije riječ o krivičnom postupku, već o sudsko-političkoj operaciji NATO saveza u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.