Poslanici danas vanredno o aferi “Koverta”

0

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se raspravljati o predlogu zaključaka povodom afere Koverta, biće održana danas.

Prvu vanrednu sjednicu u ovoj godini zakazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović na osnovu inicijative Socijaldemokratske partije, a koju je potpisalo 28 opozicionih poslanika. Da bi dnevni red bio usvojen, trebalo bi da dobije podršku 41 poslanika.

Demokratska partija socijalista najavila je da će podržati predlog jer, kako su kazali, ne izbjegavaju niti jednu raspravu, uprkos tome što je predložena tema „tendenciozna i usmjerena na dnevno-politički profit“.

Demokratski front najavio je da će prisustvovati sjutrašnjoj sjednici, dok Demokrate i URA ostaju u bojkotu parlamenta koji traje još od 2016. godine.

“U predloženim zaključcima se navodi da Skupština zahtijeva od nadležnih državnih organa da, cijeneći sistemske posljedice optužbi u slučaju “Koverta”, proritetno ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio Duško Knežević i o tome u najkraćem roku obavijeste parlament.

“Skupština posebno poziva Tužilaštvo da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog djela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata”, kaže se u opozicionim zaključcima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.