Poslanica Demokratskog saveza Kosova: Osmani je izabrana kupovinom glasova, Kurti direktno umiješan

0

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valjentina Redžepi-Bunjaku izjavila je da posjeduje informacije da je izbor za funkciju predsjednika Kosova bio dio političkih pregovora, dok je kupovinu glasova poslanika direktno vršila Vlada, a posebno premijer Aljbin Kurti, prenosi Ekonomija Onlajn.

U intervjuu za ATV, Redžepi-Bunjaku je rekla da je DSK kao opozicija ispunio svoju obavezu, dok je u rukama građana da odluči da li je politička pogodba bila ispravna da se obezbijedi neophodni kvorum sadašnjem predsjedniku Kosova Vjosi Osmani.

“Prema informacijama koje imamo, viđali smo ih u medijima, čak i na dan izborne sjednice, bilo je cjenkanja sa glasovima. Ali, za ove pogodbe odgovorni su Vlada i Kurti, a ne mi kao opozicija. Mi smo kao opozicija ispunili svoju obavezu i na građanima je da li je pregovaranje o glasanju bilo uredno, kako bi se osigurao kvorum za Osmani “, rekla je Redžepi-Bunjaku.

Ona je, između ostalog priznala i da je to razlog njenog odsustva na prvoj izbornoj sjednici, iako je javno iznosila stav da podržava Osmani, prenosi Kosovo onlajn.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.