Posjeta Srbiji: Putina će u Beogradu sačekati više od 70.000 ljudi

Posjeta Srbiji: Putina će u Beogradu sačekati više od 70.000 ljudi

Predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posjetu Srbiji, trebalo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da dočeka više od 70.000 ljudi, pišu “Novosti”.

Kako navodi list, taj doček organizovaće nevladin sektor i patriotske organizacije, a podršku će im, kako se očekuje, dati i Srpska napredna stranka.

Planirano je, navode “Novosti”, da se učesnici okupe na Trgu republike i krenu zajedno prema Hramu Svetog Save kako bi stigli u trenutku kada u svetinju bude dolazio i lider Ruske Federacije.

“Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čovjeku Rusije koji je veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza između dvije bratske države, ali i zahvalnost najvećoj slovenskoj zemlji za podršku u međunarodnoj areni kada je riječ o teritorijalnoj cjelovitosti Srbije”, pišu “Novosti”.

Detalji Putinovog boravka trebalo bi do tančina da budu razrađeni do subote, a očekuje se da u Beograd stigne i njegova prethodnica kako bi još jednom provjerila da li je sve pod konac pred značajnu posjetu, pišu “Novosti”.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *