Portal Espreso: Sprema se rekonstrukcija vlade

0

Dok se prethodnih dana raspravljalo o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije, predsjednik države Aleksandar Vučić indirektno je govorio i o smjeni ministara, rekonstrukciji Vlade, kao i ko je američki čovjek u Nemanjinoj 11!

I dok se raspravljalo o situaciji na Kosovu i Metohiji, dijalogu s Prištinom, upadu ROSU na sjever južne srpske pokrajine svima se potkrala veoma zanimljiva diskusija u kojoj je predsjednik Srbije i lider SNS otkrio sudbinu ministara u Vladi, navodi portal Espreso.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, naime negirao je tvrdnje poslanika Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića da ministarka Zorana Mihajlović ide po mišljenje u američku ambasadu.

Vučić je negirao Mirčićeve tvrdnje i istakao da nadležne službe rade svoj posao i da bi svako od ministara ko to čini odmah bio smijenjen.

“Ne možete raditi za dvije države”, rekao je Vučić i dodao da se to ne odnosi samo na SAD, nego i na sve ostale zemlje.

Vučić je naglasio da u Mihajlović ima povjerenje, jer ona dobro radi svoj posao, za razliku od nekih drugih ministara, ali da će se to vidjeti u novoj Vladi posle sledećih izbora.

Odgovarajuči na predlog Mirčića da se, u situaciji kad je Srbija ugrožena s raznih strana po pitanju Kosova, formira nova Vlada, Vučić je rekao da će ukoliko premijerka Ana Brnabić predloži rekonstrukciju Vlade, on to podržati.

Iz ovog razgovora može se vidjeti da je jedino Zorana Mihajlović sigurna u svojoj fotelji u nekoj narednoj vladi, ukoliko je naravno bude formirala SNS, dok su ostali ministri na ledu.

Podsjetimo o smjeni ministara govorila je prije neki dan funkcionerka naprednjaka i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

– Nisam čula da postoji članska karta za Vladu i za neko ministarstvo. Novo mi je to da se neko uvredi ako spomenete da bi možda mogao da radi neki drugi posao. Niko nije pretplaćen da bude ministar. Ima i novih ministara u ovoj vladi za koje mislim da ih treba zameniti, jer nemaju konkretne rezultate. I ne samo ministri nego i državni sekretari. Sve je podložno promjeni, uključujući i mene – rekla je Gojkovićeva i time otvorila pandorinu kutiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.