Porodice čelnika „kavačkog klana“ tužile policiju

1

Članovi porodica nekoliko pripadnika kavačkog klana tužili su Upravu policije – PJ Kotor zbog oduzetih stvari prilikom pretresa njihovih stanova 12. septembra 2016, a koje im nijesu vraćene.

Parnične postupke za povraćaj oduzetih stvari u Osnovnom sudu u Kotoru pokrenuli su Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, potom Ruža Kašćelan, majka Slobodana Kašćelana, zatim Neđeljka Božović, supruga Igora Božovića i Dolores Stupar, supruga Vojina Stupara i kćerka Igora Božovića.

U tužbi u koju je Pobjeda imala uvid, Zvicer traži povraćaj tehničkih uređaja za koje, kako se navodi u tužbi, nije pokrenut krivični postupak, niti je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu. Zvicer je navela da je riječ o tehničkim uređajima na kojima se nalaze snimci i porodične fotografije, koje imaju posebnu sentimentalnu vrijednost za nju, te da je stoga prinuđena da ustane s tužbom za povraćaj tih uređaja.

Ona potražuje mini web kameru sa memorijskom karticom, laptop, tri digitalna fotoaparata marke Sony i Casio, šest mobilnih telefona marke Motorola, Samsung, Iphone i Blackbery i dva tableta marke Samsung.

U odgovoru na tužbe, zastupnik države Crne Gore, zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore je naveo da su stvari čiji se povraćaj traži tužbom oduzete od nadležnih organa u zakonito sprovedenom postupku, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, te da je riječ o predmetima koji služe kao dokaz u krivičnim postupcima koji su u toku. Kao dokaz dostavio je izjašnjenje specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića.

U obavještenju se kaže da je SDT podiglo optužnicu protiv Slobodana Kašćelana i drugih zbog više krivičnih djela, da se uređaji navedeni u tužbi Tamare Zvicer protiv države Crne Gore nalaze kao dokazi u predmetnoj optužnici, te da su isti dostavljeni Višem sudu u Podgorici.

Specijalni tužilac dalje navodi da su navedeni predmeti dio krivičnog postupka i predstavljaju dio dokaznog materijala u krivičnom postupku, o kojim stvarima će se nakon provedenog postupka donijeti meritorna odluka, te da se shodno Zakoniku o krivičnom postupku ne mogu vratiti podnosiocu tužbe.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Biće i ovim porodicama dosudjena odšteta ako su značajni u svijetu kriminala kao sto je dosadašnja praksa pokazala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.