Porodica Vujačić pobijedila koronu: Nemojte da se bojite, jer to nekad može biti gore nego sama bolest!

0

Nakon što im je test na koronavirus već dvaput bio negativan, porodica Vujačić iz Podgorice, koja je među prvi registrovanim slučajevima oboljelih od koronavirusa ima razloga za slavlje.

Dragi Vujačić u razgovoru za Televiziju Vijesti priča koliko je bio težak proces oporavka, kako su se nosili sa stigmatizacijom, ali i šta će prvo uraditi kad mu istekne period samoizolacije od 14 dana koju su mu doktori preporučili nakon što se oporavio.

“Svi smo duplo negativni već neko vrijeme, osjećamo se dobro, zdravo, mislim da je iščililo to sve iz nas”, istakao je Vujačić.

Porodica Vujačić iz Podgorice, koja je među prvima zaražena koronavirusom u Crnoj Gori, pobijedila je bolest.

Dragi Vujačić se prisjeća da su prva dva dana borbe s virusom bila najteža.

“Temperatura je bila negdje oko 38.5, imali smo glavobolju, bol u potiljku, bolove u želucu, gubitak ukusa i mirisa karakterističan za cijelu moju porodocu, opštu iznemoglost, mentalnu slabost. Trebalo je dugo vremena da zaista se organizam u potpunosti izbori sa ovom bolešću”, rekao je Vujačić.

Osim Vujačića, pozitivni su bili njegova supruga i tri sina.

I dok jedan njegov sin nije imao nikakve simptome, a supruga je brzo ustala iz kreveta, Vujačić priča da su se stvari kod njega malo iskomplikovale, što pripisuje i dužem ležanju.

“Koristio sam hemomicin, kasnije sam imao ovu komplikaciju s venama koju nikada dotad nisam imao i tu sam primao neke inekcije u stomak za razređivanje krvi”, objasnio je Vujačić.

I dok čeka da mu isteknu posljednji dani samozolacije od 14 dana, koja se preporučuje nakon duplog negativnog testa, Vujačić razmišlja samo o lijepim stvarima.

Zato ga previše i ne dotiču negativne poruke i stigmatizacija kojom je porodica bila izložena u prvim danima.

“Ja sam prije svega oduševljen sa tolikom količinom pozitivnih poruka, poruka podrške i prijateljstava koje sam dobio. Sigurno da je bilo dosta negativnih komentara. U jednu ruku mogu da razumijem određen broj tih nekih komentara, a s druge strane, ko je od nas uvijek taj svetitelj i anđeo, pa da očekuje da svi prema njemu budu sjajni”, kazao je Vujačić.

Zato, na krilima pozitivnog duha i zdravog tijela, Vujačić poručuje:

“Da zajednički usvojimo jednu odgovornost prema sebi i drugima koju sam ja na teži način dodatno naučio, ali da prezremo strah i paniku. Nemojte da se bojite, jer to nekad može biti gore nego sama bolest.”

A nakon što na svojoj koži osjetite da zdravlje jeste najbitnije, planovi i želje za izlazak napolje su skromni, pa Vujačić zna šta će prvo uraditi vani.

“Sješću na biciklo”, uz osmijeh je kazao Vujačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.