Popović predlaže: Obustaviti izgradnju prve dionice auto-puta

0

Pojava koronavirusa je ozbiljno je uzdrmala svjetsku ekonomiju. Efekti će biti poznati tek nakon što se svijet izbori s pandemijom. Vlada Crne Gore je donijela više ekonomskih mjera, a sve sa ciljem olakšavanja života građanima i pomoć privredi u vrijeme pandemije koronavirusa.

Liberalna partija predlaže da se privremeno obustave svi ovogodišnji kapitalni projekti, uključujući najveći, a to je izgradnja prioritetne dionice istorijskog poduhvata auto-puta Bar-Boljari i sva budžetska sredstva opredijeljena za tu svrhu preusmjere za spašavanje privatnog sektora i dodatnu pomoć zdravstvenom i penzijsko-invalidskom sistemu.

“Izvjesno je da nas čeka dugotrajan rat, dio ekonomskih mjera je plasiran, a hitno Vlada mora izaći pred građane sa cjelokupnim mjerama”, kazao je za CdM predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

On vjeruje da će Vlada veoma brzo izaći sa Prijedlogom ekonomskih mjera koje bi spašavale biološko i ekonomsko biće Crne Gore u, može se slobodno reći, ratnom stanju, borbe protiv korone.

“Kao mala ekonomija primarno se mora pomoći svima koji su zbog epidemije ostali bez prihoda, podstanarima i materijalno ugroženima. Za Liberalnu partiju je najveći prioritet spašavanje privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća, samostalnih trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih radnji, taksi službi u kojima je zaposleno oko 150.000 ljudi a većinom su prošlog mjeseca prestali da rade”, istakao je Popović za CdM.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.