Popović: Kosovo nema cijenu i ne postoji ništa zbog čega bismo se odrekli i metra svoje svete zemlje

Popović: Kosovo nema cijenu i ne postoji ništa zbog čega bismo se odrekli i metra svoje svete zemlje

Predsjednik Srpske narodne partije Nenad Popović, danas je izabran za lidera ove stranke na Drugoj Skupštini Srpske narodne partije, na kojoj je delegatskim glasanjem izabrano i 40 članova Glavnog odbora narodnjaka. Glasanje je prvi put na političkoj sceni Srbije sprovedeno na elektronski način.

Na izbornoj Skupštini Srpske narodne partije održanoj u Centru „Sava“, Popović je poručio da su osnovne ideološke vrednosti narodnjaka sloboda i nezavisnost srpske države, jake i nezavisne institucije, slobodni mediji, svojina i ljudska prava, poštovanje Srpske pravoslavne crkve, odbrana i očuvanje tradicionalne porodice, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika, prenosi portal Fakti.

Popović je, obraćajući se prisutnima, istakao da „nema odbrane srpskih nacionalnih interesa i jake Srbije, bez jake ekonomije“.

W3Schools
„Zato je podjednako važno da razvijamo Srbiju kao zemlju znanja i inovacija i promovišemo naš najvažniji resurs, a to su mladi i obrazovani inženjeri, koji svakodnevno dokazuju da je Srbija zemlja velikih mogućnosti i potencijala da bude uspešna, moderna, visoko razvijena i bogata“, rekao je Popović.

Lider narodnjaka navodi da se Srpska narodna partija zalaže za čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije, a pre svega „našeg svetog Kosova“.

Kosovo nema cijenu i ne postoji ništa zbog čega bi se mi odrekli i metra naše svete zemlje“, kazao je Popović i dodao da je kompromis sa kosovskim Albancima moguć samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244.

Popović je istakao da Srbija danas nema većeg prijatelja i saveznika u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa, od Rusije.

„Da nije bilo Rusije i predsednika Putina, Kosovo bi odavno bilo nezavisno, a Srbi bi bili proglašeni za genocidan narod“, naveo je on.

Popović je u svom govoru naveo da Srbija mora ostati vojno neutralna država i da nikada neće zaboraviti NATO agresiju, žrtve i materijalna razaranja koja je pretprela tokom bombardovanja.

„Narodnjaci pružaju podršku i zaštitu Republici Srpskoj i svakom Srbinu u regionu, kao i svojim sunarodnicima u Crnoj Gori“, koji, kako navodi Popović, trpe progon i identitetski genocid od strane aktuelnog režima.

Popović je rekao da se Srpska narodna partija posebno zalaže za razvoj inovacione politike i primenu novih tehnologija, što je jedna od važnih stavki njihovog programa.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *