Pooštrene mjere: Zbog korone zatvorene kafane u osam gradova

1

Upravo se održava konferencija Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja a povodom trenutne epidemiološke situacije u Crnoj Gori. Na konferenciji govore državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je u posljednjoj nedjelji zabilježen porast u broju novooboljelih, ali i u broju testiranja.

“Trećina testiranih su novopozitivne osobe. Nivo obolijevanja je u porastu. Prosječan broj oboljelih u posljednjoj nedjelji je 523 i u laganom usponu uprethodnoj nedjelji”, dodao je on.

Pored Tivta i Budve, u Nikšiću, na Cetinju, Podgorici, Herceg Novom, Ulcinju i Kotoru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kazao je Borko Bajić.

“Nadamo se da će ove mjere rezultirati smanjivanjem broja slučajeva i da ćemo imati bolju epidemiološku sliku”, kazao je Bajić.

Galić je naveo da se mjere odnose na opštine koje su susjedne.

“Naša preporuka je da se ne izlazi po kafićima, da pokušamo da epidemiju dovedemo na nivo koji možemo da je kontrolišemo. Dobijali smo informacije i da se kućne žurke održavaju. Masovno okupljanje je glavni razlog što imamo ovoliko indikatora na ovom nivou”, naveo je Galić.

1 Comment
  1. Boka di cataro komentariše

    A đe su komunslci i policajci!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.