Poništena odluka o smjeni Vladimira Jokića

0

Upravni sud Crne Gore poništio je odluku o smjeni predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

Jokić je ranije podnio tužbu ovom sudu kojom je tražio da se njegova smjena poništi zbog navodnih nezakonitosti.

Jokić je tužbu podnio nakon što je u pauzi sjednice SO Kotor 24. aprila smijenjen glasovima odbornika DPS-a, LP, HGI, SD i SDP.

Jokić je, između ostalog, u tužbi naveo da nije postojao niti jedan razlog predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Kotor zbog kojeg bi on bio smijenjen te da su tvrdnje odbornika koji su izglasali njegovu smjenu proizvoljne i netačne. U međuvremenu, odbornici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), kao i odbornica Bruna Lončarević koju je Socijaldemokratska partija (SDP) isključila iz članstva, pokrenuli su inicijativu za smjenu predsjednice Skupštine opštine (SO) Kotor Dragice Perović i izbor Željka Aprcovića (DPS) za novog gradonačelnika.

U inicijativi za smjenu predsjednice SO odbornici nove većine u Kotoru ranije su naveli su da je prekidanje sjednice, na kojoj je Jokić kasnije smijenjen, predstavlja najdrastičniji primjer nepoštovanja propisa. Oni tvrde da je odluka o smjeni nesporna jer je postojao kvorum. Jokić je juče poručio da nikakvi pokušaji pretendenata DPS-a na funkcije da odgovornost za njihovo bezakonje prebace na one koji poštuju zakon, zaslužuju prezir. On se oglasio nakon inicijative za smjenu Perović.

“Kada su krenuli političkom korupcijom u prekompoziciju vlasti, odbornici DPS-a, potpomognuti SDP odbornicima, morali su biti svjesni posljedica svog djelovanja. Očigledno znajući da postupaju suprotno zakonu, zaustavili su se u prekompoziciji vlasti u pola koraka i time ostavili grad bez vlasti, uposlene bez zarada, a preduzeća bez plaćanja, time još jednom pokazujući da im je partijski interes iznad opšteg i interesa grada”, saopštio je ranije Jokić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.