Policijske provjere u “Simu Miloševiću”: Sindikalca sumnjiče za pronevjeru preko 300.000 evra!

6

Policija u Herceg Novom otvorila je istragu protiv Igora Sijerkovića, v.d. predsjednika Sindikalne organizacije Instituta „Dr Simo Milošević” i drugih N.N. lica, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pronevjera.

Njemu se stavlja na teret da je raspolagao sa 414.683 evra, isključivo namijenjenih rješavanju stambenih potreba zaposlenih, na način što je novac pozajmljivao pojedinim radnicima, te da je od pomenute cifre ostalo svega oko 50.000 eura.

Ukupna cifra, za koju su radnici izdvajali od svojih plata, morala im je biti vraćena prije privatizacije ustanove.

Postoje dva zapisnika sa sjednica IO Sindikalne organizacije Instituta, na kojima nema datuma održavanja, ali se došlo do podatka da je jedan održan 19. aprila 2019. godine. Iz zapisnika nedvosmisleno proizilazi da postoji osnovana sumnja u nezakoniti rad Sijerkovića, a i drugih lica koja su podsticala i podstrekavala tako nezakoniti rad i nijesu preduzela bilo koju radnju u cilju sprečavanja da se takav rad spriječi i ne nastane ogromna šteta. Iz zapisnika je više nego vidljivo da ta šteta, makar po diskusijama i izjavama iznosi preko 300.000 evra.

6 Comments
 1. Ljilja komentariše

  Plac koji je kupljen (takođe je bio mutna radnja prije 10-15 g.) sa sudskim sporovima i projektom koji ničemu ne služi, iznosio je oko 200 000 € sada je mrtvi kapital. I sa tim se treba tužilaštvo pozabaviti. A što se tiče gospode koja su u ovoj aferi sada, na poziv banke, rekli su da su ne zainteresovani za grdnju zgrade… A kako bi i bili kad su rešavali stambena pitanja ljudi koji nemaju veze sa Institutom, i davali/uzimali pare za ostale svoje potrebe. A ja podstanar 42 godine, koliko i radim u Institutu, ne smijem u penziju (a moraću…) jer kako platiti kiriju, režije i od kusura penzije živjeti? A koliko je ovakvih kao ja u Institutu?! MA, SRAM VAS BILO!

  1. Fan komentariše

   Pa neko bi trebao odgovarati sto neko radi 42godine a donio je zakon da se mladi ne mogu u ovoj cumezdrzavi stalno zaposliti nego na mjesec dva godisnje.

   1. Ljilja komentariše

    Ne znam čiji si FAN, i da li ti je neko od ovih iz afere blizak na bilo koji način, kad ovako pišeš. Po rvom sam veći problem ja sa 42 g. staža, nego najmanje 300 000 € minusa . To je jedno.
    Drugo. Očigledno da ne poznaješ zakon; pronevjera novca, pravo na rad… (pa si zato i fan). Ja, a i drugi, imam pravo da radim do 67. godine života. Takođe, kad sam ja tražila posao i meni je neko sa četrdesetak godina staža uzimao mjesto. Zato sam volontirala, ni plate ni staža.
    Treće. Da je svim stanovnicima crnogorska država obezbijedila pristojne penzije, da sam dobila makar garsonjeru (a vidiš zašto nisam, ni ja ni drugi), odavno bih pošla u penziju. Ovako, neću još dok mi zakon dozvoljava, ili me Božika volja ne penzioniše.

    1. Fan komentariše

     Sve si krivo shvatila,moj komentar je u tvoju obranu a ne da te napadam.Pa zar je normalno da žena mora da radi 42 godine da bi preživjela?

     1. Ljilja komentariše

      Onda si moj fan.
      Ovdje više ništa nije normalno! A ako se i desi nekad, ja neću biti kući…

 2. Ljilja komentariše

  Onda si moj fan.
  Ovdje više ništa nije normalno! A ako se i desi nekad, ja neću biti kući…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.