Policijske akcije u više gradova na sjeveru Crne Gore

0

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i prevenciju, su u saradnji sa regionalnim centrima „Zapad“ (Žabljak i Šavnik) i „Sjever“ (Bijelo Polje i Kolašin), u dvije odvojene aktivnosti zaplijenili opojnu drogu marihuana i kokain koje su bile namijenjene za uličnu distribuciju na području Žabljaka i Bijelog Polja.

Ovom prilikom slobode su lišena dva lica.

Osim toga, kod jednog lica pronađeno je 30 komada pištoljske municije kalibra 7,62 mm, a u daljim aktivnostima, u dvorišnom dijelu kuće pronađen je i pištolj istog kalibra.

Naime, sumnja se da je N.A. (33) iz Pljevalja izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je kontrolom na Žabljaku pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, koju je namjeravao da distribuira na teritoriji Žabljaka.

Takođe, prilikom kontrole N.A., kontrolisano je i lice M.D. (40) protiv koga će biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

U nastavku aktivnosti, a u odvojenim radnjama, policija je na izlaznoj rampi auto – puta, u mjestu Matesevo, kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili V.Đ. (26) i V.Đ. (61), oba iz Berana. Nakon kontrole vozilo je sprovedeno na parking prostor Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje gdje je uz naredbu sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju izvršen pretres.

U prtljažniku ovog vozila pronađeno je 30 komada municije, dok je u daljim aktivnostima pronađena i materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, koju je lice odbacilo iz vozila. Ova opojna droga je bila namijenjena za uličnu distribuciju na teritoriji Bijelog Polja.

U sklopu ove aktivnosti izvršen je pretres kuće koju koristi V.Đ. (61) u Beranama, gdje je, na otvorenom prostoru, u dvorišnom dijelu, pronađen i pištolj kalibra 7,62 mm, koji je član porodice pokušao da sakrije.

U odnosu na oduzeto oružje i municiju, biće preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o oružju i Krivičnom zakoniku Crne Gore, dok su N.A. i V.Đ. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će uz krivične prijave biti privedeni postupajućim tužiocima u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droga u saradnji sa regionalnim centrima bezbjednosti nastavljaju aktivnosti u cilju sprečavanja ulične prodaje opojnih droga, kao i sprovođenje generalne prevencije iz oblasti narkomanije.

(Portal Analitika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.