Policija u Plavu i Nikšiću oduzela 15 komada oružja

0

Policija u Plavu i Rožajama zaplijenila 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije. Izvršeni su pretresi kuća i stanova na lokacijama koje koriste pet lica.

Protiv dvije osobe podnijete su krivične prijave, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su naime izvršili pretres dvije lokacije – porodičnih kuća i objekata koje koriste I.J. i O.M. iz Plava. Pretresom kuće i pomoćnih objekata I.J. su pronađeni i oduzeti sedam komada oružja – pet pušaka i dva pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i 301 komad puščane i pištoljske municije. Pretresom kuće i pomoćnih objekata O.M. pronađen je i oduzet pištolj u ilegalnom posjedu”, navodi se u saopštenju UP:

O oba događaja je obaviješten državni tužilac u ODT u Plavu koji se izjasnio da se u oba slučaja radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić izvršili su pretrese tri lokacije – stanova i drugih prostorija koje koriste tri lica, M.Z, D.K. i M.Đ. iz Nikšića. Pretresom stana i drugih prostorija M.Z. pronađeni su i oduzeti dvije puške, pištolj i 17 komada municije, dok su pretresom stana i drugih prostorija koje korist D.K. pronađeni i oduzeti tri puške, 113 komada municije, 25 električnih detonatorskih kapisli, osam okvira od automatske puške i tromblonski nastavak. Pretresom stana i drugih prostorija M.Đ. pronađeni su i oduzeti pištolj, dva puščana metka i dva protivavionska metka”, piše u saopštenju policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću.

Oduzeti oružje, municija i eksplozivne materije biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.