Policija u 11 sati nastavlja pretres „Ničije kuće“

0

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Višeg suda u 11 sati nastavljaju pretres tzv. „Ničije kuće“ u elitnom podgoričkom naselju Gorica.

To je „Vijestima“ kazao pravni zastupnik vlasnika te nekretnine, Vlada Ivanovića, advokat Zoran Piperović.

Prema nezvaničnim informacijama „Vijesti“, u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering, zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju. Pretres je počeo juče.

Piperović je juče Vijestima rekao da taj objekat nije završen, niti useljen, da misli da u njemu sem instalacija nema ništa, te da ne zna što pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja tamo mogu tražiti.

Advokat Marko Milošević je juče kazao da prisustvuju nelogičnom pretresu.

On je dodao da ne postoji „osnovana sumnja“ već da se navodi samo „sumnja“.

Kako je kazao, pretres vrši desetak policajaca SPO-a koji „nisu kompetentni“.

Milošević nije htio da kaže zbog kojih krivičnih djela se vrši pretres, ali da „za ona koja traže, ne mogu ništa naći“.

On je kazao da se „radi o objektu u sivoj fazi“.

Ta kuća dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prethodne je sedmice, u emisiji „Načisto“ na TV Vijesti, rekao da je formiran poseban predmet u vezi sa „Ničijom kućom“ i da su već preduzete određene radnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.