Policija prijavila 11 lica zbog okupljanja u centru grada

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, u vezi sa neprijavljenim javnim okupljanjem ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici Slobode u Podgorici, koje je održano 11.04.2019. godine, Sudu za prekršaje u Podgorici podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv 11 lica.

Protiv D.H. (32) je ovom Sudu podnijet zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 33 Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama (neprijavljivanje javnog okupljanja), dok je protiv još deset lica – S.R. (55), V.D. (27), D.S (41), M.K. (58), V.M. (66), N.Č. (53), Dž.P. (62), N.G. (30), D.Đ. (51) i V.Đ. (53) navedenom Sudu podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje službenog lica u vršenju zakonskih ovlašćenja).

Naime, ispred objekta VDT u Ulici Slobode Podgorici se 11. aprila 2019. godine oko 13,30 časova okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica navedeno okupljanje nije bilo prijavljen,o iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama. S obzirom da javno okupljanje nije bilo prijavljeno, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su prisutnim građanima u više navrata izdali upozorenje da prekinu javno okupljanje, da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period. Uprkos izdatim upozorenjima od strane policijskih službenika, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice. Okupljeni građani su se oglušili i o izdato naređenje, čime su ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja, nastavljajući okupljanje, da bi oko 15,00 časova počeli da se razilaze.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.