Policija ne može da uđe u trag: Kriminalni klanovi koriste novu zaštićenu aplikaciju za komuniciranje!

0

Kriminalni klanovi iz Crne Gore, ali i svijeta, pronašli su nov način komuniciranja. Kako mediji saznaju, preko nove aplikacija “SkyECC”, koja u potpunosti štiti lične podatke od bilo kakvog curenja u javnost, kriminalni klanovi međusobno komuniciraju, bez bojazni da ih policija može pratiti.

Pomoću nje nesmetano mogu da šalju poruke u vezi sa svojim aktivnostima, bez rizika da će završiti iza rešetaka.

Kako saznajemo, i bezbjednosne službe Crne Gore, ali i regiona su upoznate sa ovom aplikacijom.

Navodno, ova aplikacija garantuje korisnicima da niko ne može da čita poruke koje razmjenju. Lista kontakata korisnika je šifrovana i poruke mogu da vam šalju osobe koje znaju vaš lični kod i koje prihvatite. Ne postoji vaše ime ili broj telefona na osnovu kog bi neko mogao da vas nađe i pošalje vam poruku. Zbog toga je ova aplikacija postala omiljena kriminalcima i mafijašima. Pomoću nje nesmetano mogu da komuniciraju o kriminalnim aktivnostima, odnosno da prave planove, ugovaraju sastanke i ostalo.

Između ostalog, kako bi podaci bili apsolutno zaštićeni, korisnicima ove aplikacije je sva druga komunikacija van nje na telefonu onemogućena. To znači da Fejsbuk, Tviter i Instagram na telefonu ne mogu da se koriste.

Cijena “SkyECC” kreće se od 600 do 1.100 evra, u zavisnosti od modela telefona. Rok korišćenja aplikacije je šest meseci, nakon čega se može obnoviti licenca na dodatnih šest, koja se dodatno plaća 600 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.