Policija identifikovala osumnjičene za nanošenje teških tjelesnih povreda dvojici Nikšićana

0

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je 5. maja u 22:45 časova od strane zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći javilo lice R.K. (55) sa povredama u predjelu glave, saopšteno je iz Uprave policije.

„Njemu je od strane dežurnog ljekara konstatovana teška tjelesna povreda u vidu preloma vilične kosti, te je nakon ukazane pomoći u MC, transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao krivično djelo teška tjelesna povreda te naložio policijskim službenicima dalje preduzimanje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja događaja“, navode iz Uprave policije.

Pripadnici nikšićke policije su tokom sprovođenja ovih radnji došli do sumnje da su teške tjelesne povrede oštećenom nanijela tri lica iz Bara – A.M. (21), O.M. (43) i maloljetno lice staro 16 godina.

„Oni su ovo djelo, kako se sumnja, izvršili na način što su, oštećenom, nakon kraćeg verbalnog sukoba u mjestu Banjani, zadali više udaraca zatvorenim šakama u predjelu glave, kao i više udaraca nogom dok se lice nalazilo na tlu, te je po nalogu postupajućeg tužioca, protiv njih podnijeta krivična prijava“, navode u saopštenju.

Takođe, nikšićkoj policiji prijavljeno je 9. maja u 00:55 časova da je jedno lice fizički napadnuto ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada.

„Na lice mjesta odmah upućeni su policijski službenici koji su zatekli N.Č. (33) sa vidnim povredama, kojeg su trasportovali u MC Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične i preloma sinusne kosti, te je transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore“, navode iz Uprave policije.

Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju događaja policijski službenici došli su do sumnje da je pomenute povrede oštećenom licu nanio A.B. (24) iz Nikšića, na način što mu je zadao više udaraca u predjelu glave.

„Tužilac koji je upoznat sa događajem kvalifikovao je krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

A.B. je trenutno nedostupan nadležnim organima i za njim policija intenzivno traga“, navode u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.