Policija: Delegacija SPC-a, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli!

1

Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli, saopšteno je iz Uprave policije povodom brojnih medijskih spekulacija.

Saopštenje Uprave policije prenosimo u cjelosti:

– Povodom dijela teksta koji se odnosi na pojedine segmente postupanja policije, objavljenog danas u dnevnom listu „Pobjeda“ pod naslovom „Akcija: Dostavljanje, drugi dio“, sa najavom na naslovnoj strani i na strani broj 3., a koji su prenijeli i drugi mediji, a povodom istih i sličnih novoda, radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti obavještavamo Vas sledeće:

Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli.

Juče, 3. avgusta 2022. godine u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je između ostalog propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, izvršena je kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namjene na Zlatici od strane službenika granične policije.

Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su vršili predmetnu graničnu kontrolu.

U postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtjevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije „Centar“, Vasko Aković.

Vasko Aković posjeduje važeće rješenje o rasporedu na radno mjesto načelnika  Regionalnog centra granične policije „Centar“, a o daljem njegovom angažmanu biće odlučeno rješenjem o raspoređivanju shodno Zakonu i novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstva unutrašnjih poslova.

Netačni su navodi o zahtijevima patrijarha Porfirija da određene policijske starješine rukovode policijskim aktivnostima, odnosno da pojedini policijski službenici učestvuju u poslovima njegovog obezbjeđenja – saopšteno je iz Uprave policije.

1 Comment
  1. Piljkovic komentariše

    Opet Glovo ha ha ha!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.