Pola godine od zaplene 40 kila kokaina: Istraga zaustavljena s vrha, trag vodio do ljudi bliskih DPS-u

0

Pola godine istraga o zapleni skoro 40 kilograma kokaina u kontejneru sa bananama čiji je uvoznik kompanija Voli tapka u mjestu, jer istražitelji ne smiju da ovaj slučaj rasvijetle do kraja. Jasno je da će sve ovo samo ostati mrtvo slovo na papiru i da se stvarni naručilac kokaina nikad neće procesuirati. Da će ovaj slučaj baš ovako završiti bilo je jasno kada je donesena odluka da se ovim predmetom ne bavi specijalni policijski tim, već Odsjek za borbu protiv droge.

Istraga pola godine tapka u mjestu i očigledno je da istražitelji ili nemaju dovoljno kapciteta, volje ili saglasnosti sa vrha da ovaj slučaj istraže do kraja, odnosno, da dođu do nalogodavaca.

Iz policije je zvanično saopšteno da je istraga u toku i da više detalja ne mogu saopštiti. I tu se svaka dalja priča o ovom predmetu završava.

Kako je Borba u više navrata pisala, a to se potvrđuje kao tačno, očigledno je da je zaplena pomenute droge poslužila za unutarpartijski obračun klanova u DPS-u, kao i kako bi se smanjili politički aptetiti Draganu Bokanu, vlasniku Volija, koji je pucao na mjesto gradonačelnika Podgorice.

Pošto je izvjesno da se u tome uspjelo, za njih je ovaj slučaj zatvoren i gotovo da nema ni minimalnih šansi da se do kraja rasvijetli.

„Za pola godine, ništa nije urađeno na ovom slučaju, osim što je Forenzičkom centru naloženo da uradi određena vještačenja i sada će se to čekati u nedogled, kako bi javnost što prije zaboravila na ovaj slučaj. Javnost nije upoznata da li je bilo ko iz kompanije Voli saslušan, čak u svojstvu građanina. Ovaj predmet je primjer kako sve ostaje samo mrtvo slovo na papiru, kad trag vodi ka vrhu vlasti, kaže naš sagovornik.

Tužilaštvo radi da ništa ne otkrije

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom inicijative Uprave policije – CB Bar, koja je dostavljena ovom tužilaštvu, za donošenje naredbe za hemijsko vještačenje praškaste supstance bijele boje, za koju se pretpostavlja da je opojna droga kokain, koja je pronađena u jednom kontejneru u Luci Bar, kao i za DNK vještačenje izuzetih tragova, a koje naredbe za predmetna vještačenja su od strane tužilaštva donijete i dostavljene Forenzičkom centru Danilovgrad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.