Pokušaj da se skrene pažnja sa afera: Đukanović preko Dačića lobira da Srbija istraži Kneževićeve poslove!

1

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović pokušava da preko Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova Srbije izdejstvuje da se u Beogradu otvori istraga o malverzacijama Duška Kneževića, saznaje Borba iz dobro obaviještenih izbora. Đukanović je pomogao Dačiću, upravo preko Kneževića, povratak na vlast u Srbiji, što je kontroverzni biznismen i potvrdio. Plan Đukanovića je da se u Srbiji otvori front protiv Kneževića, kako bi se malo rastereti državni vrh Crne Gore od svakodnevnih afera koje otvara Knežević.

“Nakon što je Knežević objelodanio da je po Milovom nalogu učestvovao u formiranju vlasti u Srbiji, predsjednik DPS-a računa da je time kontroverzni biznismen stao na žulj i samom Dačiću. Nije tajna da Dačić i Đukanović imaju dobre odnose, iako se to nikad nije medijski eksploatisalo. Javna je tajna da je Đukanović lobirao preko Dačića da Srbija pozove srpske stranke iz Crne Gore da uđu u vlast, što je on i činio u više navrata. To je bilo svojevrsno vraćanje dugova Đukanoviću koji je omogućio SPS-u povratak na vlast”, otkriva naš izvor.

Sada je procjena da bi najbolje bilo da i srpski istražni organi uđu u istragu o poslovima Kneževića u Srbiji.

“Plan je, ako u tome uspiju, da se međunarodnoj zajednici pošalje poruka da Knežević nije politički progonjen, već da ga sad još jedna zemlja traži zbog malverzacija koje je počinio. Tako bi Đukanović skinuo teret afera koje mu svakodnevno nabacuje Knežević, a i sam Knežević bi u tom slučaju morao da vodi ratove na više frontova, što bi oslabilo njegove napade na Đukanovića i skrenulo pažnju sa crnogorskog državnog vrha”, kaže naš sagovornik.

1 Comment
  1. Janko komentariše

    NEKA DJUKANOVICI SA TOM PROVIDNOM NAMJEROM. TOLIKO STETE STE NAPRAVILI OBICNOM JADNOM NARODU. DO BOLA STE NEKOREKTNI I KVARNI U VASIM NAMJERAMA. CUDIMO SE GODINAMA STO CRNA GORA NEMOZE NIKUD SMJESTA. TOLIKO LOPOVLUKA NA JEDNOM MJESTU OD DJUKANOVICA DO MAROVICA SKORO SVIH RADONACELNIKA U CRNOJ GORI ITD. SRAM VAS BILO IZVINITE SE GRADJANIMA CG , I PODNESITE KOLEKTIVNU OSTAVKU SVI IZ DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.