Pokret solidarnosti sa Palestinom: Rezolucija o osudi izraelskih zločina blokirana u skupštinskoj proceduri, nijedan od 81 poslanika nije pokazao spremnost da podrži inicijativu građana

0

Pokreta solidarnosti sa Palestinom saopštio je u skupštinskoj proceduri blokirana Rezolucije o osudi izraelskih zločina u Palestini.

„Mi aktivisti i aktivistkinje Pokreta solidarnosti sa Palestinom obavještavamo javnost da Peticija, koja je u rekordnrom roku od 24 časa sakupila dovoljan broj potpisa (7.000), o iniciranju Rezolucije o osudi izraelskih zločina u Palestini je ostala blokirana u skupštinskoj proceduri“, navodi se u saopštenju Pokreta.

Kako su dodali, „razgovarali smo sa više poslanika, iz više partija, kao i predsjednicima poslaničkih klubova, koji nisu pokazali spremnost da podrže Nacrt Rezolucije i na ovaj način odbili da daju podršku palestinskom narodu i osude zločine Izraela“, prenosi „Dan“.

„Potreban je samo jedan poslanik od 81, koji bi nacrt Rezolucije stavio na razmatranje kod nadležnog odbora (Odbora za ljudska prava i slobode ili Odbora za međunarodne odnose i iseljenike). Nijedan poslanik nije pokazao spremnost da podrži ovu inicijativu građana, iako su ovoj Inicijativi prethodili zahtjevi građana sa velikih skupova podrške u svim gradovima u Crnoj Gori, kao i desetine hiljada građana koji mjesecima pružaju podršku i iskazuju solidarnost sa palestinskim narodom na različite načine“, naveli su iz Pokreta, pa nastavili:

„Odbijajući inicijativu građana, poslanici jasno pokazuju da neće podržati palestinski narod u Gazi, koji se suočava sa etničkim čišćenjem, humanitarnom katastrofom, glađu, bolestima, svakonednvim i konstantnim bombardovanjima i granatiranjem, niti žele osuditi Izrael, okupatorsku silu, za zločine protiv čovječnosti, koja krši sva pravila i konvencije o ratovanju, međunarodno pravo, ljudska prava, UN rezolucije, oglušuje na mjere Međunarodnog suda pravde u Hagu i pozive međunarodne zajednice da hitno prekine rat u Gazi“, piše u saopštenju.

Za kraj su dodali:

„Prema tome, mi građani i građanke Crne Gore inteziviraćemo naše djelovanje, i u nedeljama pred nama nastaviti proteste protiv odluka i stavova poslanika i njihovih partija, kao i skupove podrške palestinskom narodu. Pozivamo sve građane i organizacije civilnog društva da nam se pridruže i uključe u naredne aktivnosti Pokreta solidarnosti sa Palestinom“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.