Pokret “ROD”: Režim u Crnoj Gori sprovodi antisrpsku histeriju

0

Mi, Srbi iz rasejanja, presdstavnici i lideri srpskih zajednica sa svih kontinenata okupljeni u Pokretu „ROD“, sa dužnom pažnjom pratimo dešavanja u srpskim zemljama zbog položaja naših sunarodnika, u ovom slučaju u CG gde se već dve decenije odvija na očigled celog sveta neviđena diskriminacija nad Srbima.

Želimo napomenuti da je jedan od glavnih ciljeva i prioriteta Pokreta „ROD“ , obezbeđivanje zaštite srpskih nacionalnih interesa gde god su ti interesi ugroženi. U Crnoj Gori vidimo konstantne antisrpske histerije i borbu protiv svega srpskog, uključujući politički progon onih koji se javno suprostavljaju toj diskriminaciji. Mi ne možemo zaboraviti sve sramne odluke koje je donela aktuelna crnogorska vlast i koje direktno ugrožavaju nacionalne interese Srbije i Srpskoga ROD-a.

Ovim saopštenjem upućujemo apel crnogorskoj vlasti da prestane da donosi neprijateljske političke odluke protiv srpskoga ROD-a, da prestane sa političkim progonom poslanika DF-a, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića, koji su rešenjima režimskog pravosuđa „stavljeni u zatvor“ kao svedoci, bez skidanja poslaničkog imuniteta. Milan Knežević je već 12 dana zabarikidiran u Skupštini CG braneći svoja ustavna prava i zakon. Nebojša Medojević je bukvalno „kidnapovan“ prilikom izlaska iz Skupštine i ovo nije prvi put da vlast ovako deluje protiv političkih protivnika.

Smatramo da je ovakvim delovanjem antisrpska histerija doživela kulminaciju, zbog čega smo svi dužni da iskažemo solidarnost i spremnost u odbrani naše braće koja već nekoliko godina prolaze Golgotu zbog svojih patriotskih stavova i načela.

Pokret „ROD“ će i dalje pratiti situaciju i u skladu sa svojim ciljevima, braniti srpske nacionalne interese, a po potrebi obaveštavati vlade i poslaničke grupe u parlamentima domicilnih država o diskriminacionim i antidemokratskim procesima u CG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.