Pojačava se Partizan: Tomas pojačao crno-bele

0

Jutros se šuškalo, a već u toku dana sve je dobilo epilog. Rašon Tomas, bivši igrač Dinamo Sasarija, potpisao je za beogradske crno-bele. Kako klub navodi, on će u Partizanu provesti naredne dvije godine.

Prethodne sezone je zajedno sa Dinamo Sasarijem, koji je sa klupe predvodio Đanmarko Poceko, bivši trener Cedevite, došao do finala Palakanestra u kojem je nesrećno izgubio od Venecije s rezultatom 4:3 u seriji. Može da se pohvali i jednim osvojenim trofejom, i to evropskim, pošto je ekipa sa Sardinije osvojila FIBA Evropa kup.

Tomasova statistika djeluje zaista impresivno. On je u Fibinom takmičenju u prosjeku dolazio do 15,5 poena po utakmici uz 6,4 uhvaćenih lopti. Takođe, može se da se pohvali i da drži rekord ovog takmičenja po broju postignutih poena na jednom meču, jer je na jednom susretu došao do čak 40 poena uz 16 skokova, a imao je indeks korisnosti od 54.

Što se tiče igara u Palakanestru, ni tamo nije bio ništa lošiji. Rašon Tomas je u italijanskom šampionatu prosječno bilježio 12,5 poena i imao je 6,6 skokova po utakmici.

Prije toga je nastupao za razvojni tim Oklahome u NBA G ligi, a tamo je takođe u prosjeku imao dvocifren učinak – 13,9 poena i 7,2 skoka po meču.

Takođe, prema još uvijek nezvaničnim informacijama specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando, Vilijam Mozli je blizu dogovora sa crno-belima. I ovaj košarkaš dolazi iz italijanskog Palakanestra, pošto je prethodne sezone nastupao za Trst.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.