Pogubljeni Milo – 30 godina nije dovoljno: Ponovo bi da vlada Nikšićem, ali ovaj put “na bolje”

5

Ako je Milo jednako DPS odnosno DPS jednako Milo, onda je konfuzija DPS u susret izbora u Nikšiću istovremeno i Milova izgubljenost ili sasvim sigurno – da je DPS nespreman za bilo kakvu priželjkivanu konsolidaciju osim za novi poraz.

U Nikšiću govori i smiješno dugi, neoriginalni i kontradiktorni slogan njihove liste -„Zajedno da mijenjamo grad na bolje“.

Ukoliko krenemo od početka ove trapave misli, onda je primarna poruka ovog „idejnog naslova“ da se bude zajedno. Tu baš nema ništa novo uprkos DPS pompeznom „kongresu reformi“, koji je neslavno održan u januaru ove godine. Naprotiv, ovakav istrošeni i jeftini slogan na ovom našem bratskom prostoru koristili su mnogi. „Zajedno“ je izraz straha od individualnog poraza i verbalna slika virtuelne moći – moći koje nema – a što je DPS „izabrao“ kao argument za gubitak Nikšića: „Šta ćemo, zajedno smo izgubili“.

Zbunjenost DPS i Mila kao njenog vlasnika se najbolje prepoznaje u uskliku – “da mijenjamo grad“. Ova tragikomična politička poruka govori da grad žele da mijenjaju oni koji su na njegovom čelu, kao da ih je neko ometao da to već urade i pobjednički kažu – evo vidite kako Nikšić bogato i srećno živi.

Oni nasuprot tome tek sada, trideset godina kasnije, najavljuju da bi mijenjali grad. Mijenjaćete kao do sada – pitaće ih birači – Ne hvala, potrošeni smo od vašeg „mijenjanja“.

Ipak ovdje ima neke skrivene iskrenosti, priznanja sopstvenog neuspeha i poraza svoje politike „mijenjanja“ koju ne možemo, a da ne primjetimo.

I na kraju „skriveni svjedok“ nečiste savjesti Milovog DPS prema Nikšiću – „da mijenjamo grad na bolje“ – na bolje, ne nagore, jer možda smo nešto radili i mijenjali i nije nam išlo osim na gore, malo čega dobrog je bilo, ali sada ćemo konačno krenuti da mijenjamo na bolje. To govori ovaj poslednji dio „genijalnog“ političkog plana DPS za Nikšić ove 2021. godine.

Sada kada im niko više ne vjeruje i kada im je više od dvije trećine Nikšića okrenulo leđa. Zato je ova verbalno „osmišljena“ poruka još jedna ilustracija nastupajućeg Milovog poraza u Nikšiću. Pokušaj grčevite odbrane od sopstvenih slabosti koje više niko ne može sakriti niti spasiti od gubitka, pa ni autor DPS izbornog slogana, koji podsvjesno saopštava istinu Milove propasti.

5 Comments
 1. MIKI komentariše

  Milo i njegov Dps su minorna politicka snaga, tako ne treba obracati paznju na gubitnike.Mnogo veci problem je pojava Dake Davidovica i njegovo ucesce na izborima u Niksicu.Ako hocemo realno da sagledamo , njegovo ucesce na izborima je u funkciji rasipanja Srpskih glasova, sto je zalosno i neshvatljivo za svakog Srbina.

 2. Simon komentariše

  Milo puko ko balon! Gotov je!

 3. tako stoje stvari komentariše

  Ključ izbora u Nikšiću nije koliko će Milo i DPS uzet glasova, već ko će pokupiti glasove onih nezadovoljnih vlašću Mila i DPS-a. Otuda i tolike ” rezervne liste” raznih prepodobnih, bogougodnih, koji su se naprasno sjetili, da nešto ne valja, da narod teško živi, da je sve propalo i upropašteno…tu se koplja lome.
  Milo je ozbiljan igrač, vješto miješa karte, ne treba biti naivan da će se olako predati.

 4. xxy komentariše

  Da mijenjaju grad na bolje ,znaci do sad nije valjalo , a ko je bio na vlast do sada.

  To je isto kao da lopov ili ku.va posije 30 godina rada kaze ,treba da se menjam.
  Ali kasno je vise, to neka mlada cura ili momak ako zastrane ali su mladi pa da se odma promjenena vrijeme imaju perspektivu ali stari lopov pred penziju da se menja nema svrhe ,gotovo proso voz.

 5. Stefanos komentariše

  Sto se tice DPSa u Niksicu, to je zavrsena prica za njih i polako idu na smetliste istorije. Veci problem je Milov pijun u igri Daka Davidovic koji rasipa glasove a nece proci ni cenzus.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.