Podrška vjernika iz Sankt Peterburga u odbrani svetinja u Crnoj Gori

0

Podrška Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i vjernom narodu u Crnoj Gori, stigla je i iz ruske carske prestonice Sankt Peterburga u odbrani i očuvanju svetinja.

U organizaciji Srba iz Crne Gore i braće iz Srbije i Republike Srpske skup je održan uz blagoslov sveštenika Ruske pravoslavne crkve, koji su se takođe okupili ispred zdanja Isakijevskog sabora da pruže punu podršku sveštenstvu MCP i Eparhije budimljansko-nikšićke, kao i i vjernom narodu u Crnoj Gori da istraju u odbrani svetinja.

Okupljeni su poručili da donošenje anticivilizacijskog, antidemokratskog zakona o vjeroispovijesti predstavlja udar u temelje istorijske i savremene Crne Gore, čiju su duhovnu vertikalu i državnost neumornim pregalaštvom izgrađivali mitropoliti iz kuće Petrović Njegoš, a nastavljali njihovi dostojni naslednici na mitropolijskoj stolici, prenosi portal „In4s“.

Oni su istakli značaj duhovne misije mitropolita Amfilohija Radovića i Episkopa Joanikija Mićovića i Metodija Ostojića koji su zajedno sa sveštenstvom i vjernicima u Crnoj Gori dali, kako se navodi, nemjerljiv doprinos u duhovnoj obnovi Crne Gore i njenom „uvažavanju u pravoslavnoj Vaseljeni“.

Izrazili su i nadu da će pravni tim Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko-nikšićke uspešno okončati pregovore sa timom Vlade Crne Gore, kako bi se sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori vratilo svojim redovnim poslovima u punom kapacitetu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.